NaturVision - filmový blok - 23. 9. 2020, 20.00

()
NaturVision - filmový blok - 23. 9. 2020, 20.00

Galerie

Mt. Suswa – v srdci vulkánu

Německo 2019, 51 min., německy, čtený překlad, režie: Oliver Goetzl

V Africe dodnes existují oblasti, o kterých se toho stále mnoho neví. V srdci Keni se nachází jedno z takových míst - štítová sopka Mount Suswa ve Velké příkopové propadlině vzdálená jen 50 km (!) od Nairobi. Tato oblast nazývaná Masaji „Parlament paviánů“ včetně dvojitého kráteru Mt. Suswa s jeho plochými výběžky a rozlehlými rovinami okolo kaldery představuje tajemný a doposud jen velmi málo prozkoumaný region s překvapivou druhovou rozmanitostí.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kanadské národní parky – Wapusk

Německo 2019, 51 min., německy, čtený překlad, režie: Viktor Apfelbacher

Slovo „wapusk“ znamená v řeči kmene Cree „bílý medvěd“. V národním parku Wapusk a blízkém městě Churchill jsou lední medvědí středem pozornosti. Park leží na severovýchodě provincie Manitoba a nikde jinde na světě nežije celoročně tolik ledních medvědů. Vzhledem ke zdejšímu citlivému ekosystému a množství medvědů je území národního parku Wapusk přístupné jen s doprovodem průvodce. Film získal nominaci na cenu mládežnické poroty NaturVision.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vysílání s myší – Nosatec lískový

Německo 2019, 7 min., německy, čtený překlad, režie: Jens Hamann

Ne všechny oříšky nasbírané na zahradě jsou v pořádku. Některé mají drobný otvor ve skořápce. Jako kdyby ho někdo vyvrtal. Zkusíme to pomocí vrtačky. Není to vůbec jednoduché. Kdo to tedy tak dobře umí? Dokument byl nominován na cenu NaturVision za nejlepší film pro děti.

vstupné dobrovolné

Informace o akci a jejím konání