TANEC PRAHA - ŠKATULENÍ - Mirka Eliášová

()
TANEC PRAHA - ŠKATULENÍ - Mirka Eliášová

TANEC PRAHA

Škatulení zve do světa fantazie, v němž se i zdánlivě obyčejné věci mění v něco nevšedního. Stačí otevřít oči, zapnout představivost, rozhýbat se a hrát si.

Co všechno může představovat krabice? A co teprve když jich je víc, jsou různě velké nebo v nich někdo bydlí? Jak je můžeme zabydlet my? Přemístit, poslat, přeskočit, posunout, přestavět nebo oběhnout? Jak prožíváme překvapení? Jsme zvědaví? Kdo nebo co v ní je? Jak zní? Jak je těžká? Můžeme jí něco svěřit? Vím odkud krabice přicestovala a jak dlouhou cestu urazila? A kam patří?

Vstupné: dospělí 100 Kč, děti a senioři 50 Kč

Představení propojuje tanec, živou hudbu, performanci, prvky improvizace i technologie. Seznamuje děti s uvažováním o prostoru a architektuře, fyzikálních zákonech, přepravě a cestování krabic, ale i důležitosti přání a snů.

Mirka Eliášová absolvovala taneční katedru HAMU, obor choreografie, v roce 1997, a hned se začala věnovat tvůrčí činnosti. Později přidala i doktorské studium na téže akademii, kde působí také pedagogicky. Kromě inscenací pro děti, s nimiž slaví solidní úspěchy, vytvořila řadu dalších děl a také zajímavých tanečních filmů. Spolupracuje s různými divadelníky a dlouhodobě experimentuje s Komorním orchestrem Berg, a to i na site-specific projektech.

Délka akce: 40 minut

Informace o akci a jejím konání