TANEC PRAHA - PLI - Viktor Černický

()
TANEC PRAHA - PLI - Viktor Černický

TANEC PRAHA

Dvůr ZŠ TGM

22 konferenčních židlí, obsesivní rytmus a jeden odhodlaný muž. Představení, které se pohybuje na pomezí instalace, performance, tance a cirkusu, zábavnou formou ukazuje, že i předměty každodenního života lze proměnit v neuvěřitelné kousky architektury. PLI navazuje na barokní filosofii Gottfrieda Wilhelma Leibnize, robustnost a okázalost tehdejší doby však nahrazuje jednoduchostí a minimalismem scénického provedení.

Vstupné: dospělí 100 Kč, děti a senioři 50 Kč

Viktor Černický absolvoval na ateliéru Fyzického divadla na JAMU v Brně. Jeho práce, často vystavěné z hledání vztahu mezi subjektivním tělem performera a objektu, se vyvíjejí do hraničních forem na pomezí tance, fyzického divadla, současné klaunérie a cirkusu.

Jako performer spolupracoval např. s Jarem Viňarským, Dominiquem Boivinem, Danielem Gulkem, Miřenkou Čechovou nebo Cie Mossoux - Bonté. Se svým sólovým představením PAROLAPOLEA získal na České taneční platformě 2017 nominaci v kategoriích Tanečník roku a Taneční Inscenace roku a speciální ocenění mu bylo uděleno v podobě účasti na Choreographic Research Week v Bassanu del Grappa.

Délka akce: 35 minut

Informace o akci a jejím konání