Léto pod Boubínem 2023 - Ptaszek & Bužma, Gerald Clark Trio

()
Léto pod Boubínem 2023 - Ptaszek & Bužma, Gerald Clark Trio

Galerie

Ptaszek & Bužma - Blues and Gospel

Tradice lidové písně amerického jihu první poloviny dvacátého století.

Matěj Ptaszek - Bluesový zpěvák a profesionální hráč na foukací diatonické harmoniky. Vystudovaný fotograf a spisovatel.

Na svém hudebním kontě má pět oficiálních CD a tři učebnice: Škola hry na foukací harmoniku (Powermusic 2011), Harmonika pro děti (Frontman 2020) a Harmonica made easy for kids (Frontman 2021)

V roce 2009 začal spolupracovat se společností HOHNER coby endorser. Roku 2012 se umístil v celosvětové anketě časopisu Twoj Blues na patnácté příčce nejlepších bluesových harmonikářů světa.

Lubomír Bužma Khýr, hráč na akustickou kytaru, dobro kytaru, banjo a foukací harmoniku se věnuje akustické bluesové muzice s českými texty. Repertoár tvoří z velké části vlastní písničky a také tradicionály a gospely s originálními úpravami textů do češtiny. Své bohaté zkušenosti ze společného hraní s polským bluesmanem Markem Wojtowiczem a následného desetiletého působení v duetu Retro Blues, kde se autorsky i interpretačně podílel na polovině repertoáru souboru a v neposlední řadě také společného vystupování a hraní s Pepou Streichlem dnes bohatě využívá nejen ve studiu, ale zejména na živých vystoupeních.

Gerald Clark

Jihoafrický zpěvák, skladatel a kytarista Gerald James Clark (JAR) nahrál pět úspěšných alb, na nichž spolupracuje s předními jihoafrickými hudebníky. Album s názvem Black Water získalo velký mezinárodní ohlas a videoklip ke stejnojmenné písni byl nominován na evropskou cenu MTV. Se svou hudbou účinkoval na koncertech v šestnácti zemích světa. Clarkovou inspirací je dobrodružství, vášeň získaná na vlnách při surfování, nebo během jízdy na koni po jižní Africe. Na koncertě ho doprovází Jakub Hlobil, hybridní kytara (basa a kytara najednou) a Jan Prchal - bicí nástroje.

Informace o akci a jejím konání